Україна повернула з російського полону п’ятьох цивільних, зокрема захоплених на Київщині

Дата: 18 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Сьогодні відбувся обмін полоненими у форматі “5 на 5”, під час якого Україна повернула п’ятеро цивільних. Четверо з них були захоплені російськими військовими в Київській області. 

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України

“Сьогодні Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими провів черговий обмін за формулою 5 на 5. Додому повернулись п’ятеро громадян України. 

Наголошується, що всі звільнені – цивільні особи, яких незаконно утримували окупаційні війська. Четверо цивільних потрапили в полон до окупантів під час боїв у Київській області. Троє з них – під час окупації Гостомеля”, – йдеться в повідомленні.

У ГУР зазначають, що також вдалось повернути тіло одного загиблого захисника України.

Нагадаємо, 17 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що з полону вдалося повернути парамедика Юлію Паєвську (Тайру), яку окупанти захопили в Маріуполі в середині березня.

Крім того, наразі вже відбулось три обміни тілами військових між Росією та Україною. 

4 червня під час першого обміну Україна повернула 160 тіл військових, що загинули на заводі “Азовсталь” у Маріуполі. З них 52 загиблих – бійці полку “Азов”.

Другий обмін тілами загиблих відбувся за формулою “50 на 50”. З 50 загиблих українських захисників 37 – оборонці заводу “Азовсталь”. Після повернення 220 тіл захисників Маріуполя екскомандир полку “Азов” Максим Жорін уточнив, що майже стільки ж тіл досі знаходиться в Маріуполі. За його словами, відбуваються перемовини по майбутньому їх обміну й поверненню.

 14  червня Україна повернула тіла 64 захисників “Азовсталі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter