Україна повернула з російського полону 106 військових з бахмутського напрямку

Дата: 25 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Українська та російська сторони провели черговий обмін полоненими, у рамках якого додому вдалося повернути 106 захисників з бахмутського напрямку – 98 солдатів і сержантів та вісім офіцерів. 

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Фото: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

“Вони билися за Бахмут і здійснили подвиг, який не дозволив ворогу наступати далі вглиб нашого Сходу. Кожен з них – герой нашої держави”, – зазначив він.

За словами Єрмака, серед тих, хто повернувся з полону, 68 військовослужбовців вважалися зниклими безвісти. 

Фото: Дмитро Лубінець

Серед звільнених військовослужбовців 98 належать до ЗСУ. З них, зокрема, 21 представник територіальної оборони, семеро прикордонників та один військовослужбовець Державної спеціальної служби транспорту.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що щонайменше семеро захисників мають різноманітні травми: кульові та осколкові поранення, опіки та переломи, загострені хронічні захворювання.

Фото: Дмитро Лубінець

Найстаршому зі звільнених військовослужбовців вже виповнилося 59 років, наймолодшому – 21 рік. 

Звільнених з полону українців забезпечили рюкзаками з одягом, взуттям, засобами гігієни та смартфоном. Їм також нададуть допомогу у відновленні документів, банківських рахунків, сім-карт та підкажуть як швидше зібрати документи для отримання від держави одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень.

“Наш справжній дім там, де про нас думають. Україна, яку ми будуємо всі разом – це місце, де людина, громадянин, є найвищою цінністю. Країна, в якій думають про людей. Наше суспільство мислить саме такими категоріями. Всі наші люди будуть вдома. Працюємо над цим далі. І кожен обмін робить нас на крок ближчими до цієї мети”, – підсумував керівник ОП. 

Загалом, станом на сьогодні, в результаті обмінів додому вдалося повернути вже 2 430 людей, серед них 139 цивільних.

Нагадаємо, що 6 травня внаслідок чергового обміну військовополоненими додому в Україну повернулись 42 захисники та три захисниці “Азовсталі”. Серед звільнених 35 рядових і сержантів, а також 10 офіцерів.

Є серед них й військовий, який побував у російському полоні двічі: вперше у 2015-му, а вдруге торік. Вперше у полоні він пробув 2,5 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter