Додому з російського полону повернулись 45 захисників та захисниць “Азовсталі”

Дата: 06 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок чергового обміну військовополоненими додому в Україну повернулись 42 захисники та троє захисниць “Азовсталі”.

Про це розповів голова Офісу президента України Андрій Єрмак.  

Фото: Андрій Єрмак

Серед звільнених 35 рядових і сержантів, а також 10 офіцерів.

Є серед них й військовий, який побував у російському полоні двічі: вперше у 2015, а вдруге торік. Вперше у полоні він пробув 2,5 роки. Його імені Єрмак не називає. 

Згодом у Координаційному штабі поводження з військовополоненими додали, що серед звільнених є учасник місії ГУР Міноборони, який допомагав евакуювати поранених з “Азовсталі”.  

Вертоліт збили, військовий отримав тяжкі поранення, але вижив. У Росії йому погрожували “судом”. 

Фото: Андрій Єрмак
Фото: Андрій Єрмак

Єрмак не навів деталей щодо тих, кого повернули до Росії. Втім, за даними російського міністерства оборони, які оперативно перевірити неможливо, обміняти могли трьох військових льотчиків. 

Це не перший такий випадок. Торік, наприклад, обміняли російського льотчика, який бомбив Чернігів. Його обміняли, за даними голови ГУР Міноборони Кирила Буданова, на п’ятьох українських пілотів. 

Раніше Буданов заявляв, що Україна наближається до обміну “всіх на всіх” з Росією. Загалом від 24 лютого минулого року повернути вдалось 2,2 тисячі українців. 

Нагадаємо, що раніше у березні вдалось повернути з російського полону двох цивільних та 42 військових, прикордонників, нацгвардійців і моряків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter