Україна повернула тіла 77 загиблих українських військових

Дата: 26 Січня 2024
A+ A- Підписатися

26 січня, у пʼятницю, на підконтрольну Україні територію повернули тіла ще 77 загиблих захисників.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Фото: УНІАН

Робота з підготовки до передачі загиблих велася тривалий час. Полеглих захисників повернули завдяки взаємодії співробітників Коордштабу з Обʼєднаним центром при Службі безпеки України, Міністерством внутрішніх справ України, Збройними силами України, Головним управлінням ДСНС України в Сумській області, а також представниками Держприкордонслужби. Процесу також сприяв Міжнародний комітет Червоного Хреста. 

Збройні сили України забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до державних спеціалізованих установ. Там їх передадуть представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих.

Раніше ZMINA писала, що попередній обмін відбувся 22 грудня. Тоді в Україну повернули тіла 66 українських військових, полеглих у боях.

В Офісі уповноваженого зі зниклих безвісти працює гаряча лінія 0 800 339 247. Повідомити про зниклих також можна особисто уповноваженому за телефоном (099) 792 01 26. У вихідні можна писати у вайбер та телеграм на номер (095) 896 04 21.

Нагадаємо, що у квітні цього року Червоний Хрест допоміг Офісу українського уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налагодити з російською стороною передачу тіл загиблих військових РФ. Це також дозволяє швидше повертати тіла українських захисників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter