В Україну повернули тіла ще 66 загиблих українських військових

Дата: 22 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

22 грудня, у пʼятницю, на підконтрольну уряду України територію повернули тіла 66 українських військових, полеглих у боях.

Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Репатрійовані тіла та останки перевезуть до державних спеціалізованих установ, де їх передадуть представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих.

Для повернення тіл захисників, співробітники Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими працювали у взаємодії з представниками СБУ, МВС України, ЗСУ, ГУ ДСНС України у Сумській області, ДПСУ та інших структур сектору безпеки та оборони України.

Репатріації тіл також сприяли Міжнародний комітет Червоного Хреста та особисто очільник делегації МКЧХ Юрг Еглін

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Під час попереднього обміну тілами загиблих, який відбувся 20 листопада, в Україну повернули тіла 94 захисників. 

В Офісі уповноваженого зі зниклих безвісти працює гаряча лінія 0 800 339 247. Повідомити про зниклих також можна особисто уповноваженому за телефоном (099) 792 01 26. У вихідні можна писати у вайбер та телеграм на номер (095) 896 04 21.

Нагадаємо, що у квітні цього року Червоний Хрест допоміг Офісу українського уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, налагодити з російською стороною передачу тіл загиблих військових РФ. Це також дозволяє швидше повертати тіла українських захисників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter