Україна подала до ЄСПЛ ще один позов проти Росії та вимагає виплат грошової компенсації потерпілим

Дата: 23 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Україна подала до Європейського суду з прав людини новий позов проти Росії.

Про це повідомив очільник Міністерства юстиції Денис Малюська.

Фото: AFP

Позов стосується подій від початку російського вторгнення вранці 24 лютого до фактичного виведення сухопутних військ РФ з околиць Києва та інших міст на півночі 7 квітня. 

“Документ стосується кричущих порушень Росією прав людини на початковому етапі війни. Зокрема, порушення права на життя, заборони катувань, права на свободу і недоторканність, права на повагу до приватного та сімейного життя, права на свободу думки й вираження, свободу зібрань та асоціацій  та право на захист власності”, – зазначив міністр.

Заява України подана в інтересах як фізичних, так і юридичних осіб, які постраждали внаслідок загарбницьких дій Росії. При цьому, окрім повного виведення російських військ, Україна вимагає й присудження грошової компенсації потерпілим сторонам. 

У Мін’юсті зазначили, що скарги про порушення з боку Росії протягом наступного періоду після 7 квітня направлятимуть до ЄСПЛ в наступних доповненнях до заяви.

Нагадаємо, що в Україні створили електронну систему, яка спрощує подання заяви до ЄСПЛ. Вона містить усі необхідні поля для заповнення і підказує, що саме потрібно вказати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter