Україна деокуповуватиме всю територію, яка належить їй історично, – Зеленський

Дата: 31 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Україна деокуповуватиме всю територію, яка належить їй історично, і згідно з усіма міжнародними законами. Водночас держава не поспішатиме з деокупацією, якщо це вимагатиме десятків тисяч жертв, а чекатиме на потрібне озброєння.

Про це під час брифінгу за підсумками зустрічі з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою заявив президент Володимир Зеленський.

Фото: Офіс президента

“Ми не прив’язуємося до дат деокупації, ми прив’язуємося до людей. Якщо ті чи інші наші кроки, наші операції, пов’язані з деокупацією того чи іншого регіону, будуть пов’язані з десятками тисяч загиблих наших людей, то ми будемо чекати на відповідну зброю, щоб зберегти по максимуму наших людей… Бо ці території без живих українців нам, чесно кажучи, не в пріоритеті”, – сказав Зеленський. 

Президент наголосив, що на сході українським військовим “складно через те, що бракує кількості відповідної зброї”:

“Ситуація складна на сході через те, що там зосереджена найбільша кількість техніки, військових формувань, батальйонів як РФ, так і зрадників, які є колаборантами, сепаратистами, представниками умовних “ДНР” і “ЛНР”. Вони зосередили всі сили там, щоб виконати той чи інший план”. 

За словами Зеленського, однак, війна наближається до тієї точки, коли Росії доведеться відкласти зброю та перейти до дипломатії: 

“Сьогодні російські війська знову обстріляли Харків. Через кордон України і Росії була обстріляна і територія нашої Сумської області. Продовжується боротьба за Херсонську область. Крок за кроком звільняємо нашу землю і поступово наближаємося до тієї точки, в якій Росії все ж таки доведеться відкласти зброю, порахувати всіх своїх убитих і перейти до дипломатії. Обов’язково доведеться”.

Нагадаємо, що лідери Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій щодо Росії через її військову агресію проти України, який серед іншого передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter