Українська дизайнерка показала сексуалізованих дітей у фотозйомці колекції нижньої білизни

Дата: 27 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

Одеська дизайнерка Алла Френкель опублікувала в Instagram фотосесію колекції нижньої білизни для дітей, яку презентують у межах Odessa Fashion Week. На світлинах зображені діти з макіяжем та у сексуалізованих позах.

Про це пишуть користувачі соцмереж.

Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба на своїй сторінці у Facebook зазначив, що така фотосесія не рекламує одяг, а сексуалізує дітей.

“Я вбачаю у цих діях ознаки і експлуатації дитини, і залучення дітей до найгірших форм дитячої праці, але кваліфікувати ці дії та вжити заходів щодо притягнення винних до відповідальності мають правоохоронні органи. Очікую, що за даним фактом буде відкрито кримінальне провадження, опитані всі учасники, замовники, з’ясовано наміри та чи усвідомлювали діти, що з ними відбулося!” – написав він.

Як зазначає журналістка та експертка з питань недискримінації Центру інформації про права людини Ірина Виртосу, фотосесія заохочує сексуальну експлуатацію дітей.

“Об’єктивізація дитини в цій рекламі дуже близька до порно. Але проблема навіть не у поганому смаку фотографині, дизайнерки чи батьків, а у відвертому заохоченні сексуального використання дітей. Як наслідок – толерування дитячої порнографії, насильства, рабства. Очевидно, що все це не спричиняє одна невдала фешн-зйомка. Але це ще один небезпечний сигнал, що це прийнятно. У цій брудній історії мене втішає, що притомних голосів проти об’єктивізації дітей суттєво більше”, – каже вона.

Організаторка Odessa Fashion Week Заріна Семенюк у коментарі виданню The Village Ukraine зазначила, що “те, що вийшло з фотосесії, – дуже красиво”.

“І діти, і батьки залишилися задоволеними. Мені здається, це мрія кожної мами, щоб дитина одягалася саме в такий одяг. Для нас важливо, щоб у колекції була єдина концепція. Головне – концептуальність, і в Алли Френкель ця концептуальність є”, – сказала вона.

Дизайнерка та фотографиня відмовилися коментувати фотосесію. Наразі світлини видалені з Instagram-акаунту дизайнерки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter