Україна передала ООН офіційний лист у справі Сущенка

Дата: 28 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Постійне представництво України при ООН передало Генсеку лист від МЗС України, в якому висловлюється протест щодо продовження строку позбавлення волі в Російській федерації журналіста Романа Сущенка, незаконно заарештованого в Москві.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Буду вдячний за Вашу допомогу в поширенні цього листа в якості документа Генеральної Асамблеї відповідно до пункту (с) параграфу 72 порядку денного 72-ї сесії, а також документа Ради Безпеки”, – йдеться в листі.

У документі також міститься текст коментаря МЗС України щодо продовження на два місяці терміну тримання під вартою Романа Сущенка.

“Суд вкотре відмовив захисту у зміні запобіжного заходу щодо Романа Сущенка на інший, непов’язаний із триманням під вартою, що свідчить про тиск на нього та упередженість російських судових органів”, – наголошується в заяві.

Закритий режим судового засідання, відхилення судом клопотання про допуск консула до участі в судовому засідання як громадського захисника, як це передбачено Кримінально-процесуальним кодексом Російської Федерації, “підтверджують цілеспрямований політичний характер” справи проти Романа Сущенка, зауважують в МЗС.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, затримали з порушенням міжнародних правил 30 вересня 2016 року у Москві, де він перебував у приватній поїздці. 7 жовтня йому було пред’явлено звинувачення у “шпигунстві”. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Там спростували цю заяву.

25 вересня Мосміськсуд продовжив термін утримання під вартою Сущенка на два місяці – до 30 листопада 2017 року.

10 листопада суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно утримують у Росії.

27 листопада Московський суд продовжив арешт Романа Сущенка ще на два місяці. Його адвокат Марк Фейгін заявив, що “Сущенку “шиють” 20 років, якщо він не визнає провину”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter