Указ Путіна про відчуження землі в окупованому Криму є незаконним – ЄС

Дата: 23 Березня 2021
A+ A- Підписатися

У Євросоюзі підтвердили політику невизнання незаконної анексії Кримського півострова Росією щодо російських законодавчих актів стосовно незаконного відчуження земельних ділянок у громадян України.

Про це мовиться в оприлюдненій 23 березня заяві пресслужби Європейської служби зовнішніх дій.

Як відомо, указ президента Росії №201 про додавання більшої частини Криму та Севастополя до списку прикордонних територій Російської Федерації, на яких неросійські громадяни не мають права володіти землею, 20 березня 2021 року набрав чинності.

Європейський Союз не визнає цей указ і вважає набрання ним чинності черговою спробою примусової інтеграції незаконно анексованого півострова до Росії. Крим входить до складу України. Указ також є порушенням міжнародного гуманітарного права, оскільки це ще один крок на шляху до нав’язування російського громадянства на півострові. Це рішення призвело до свавільного позбавлення власності”, – мовиться в заяві. 

За даними Регіонального центру прав людини, станом на липень 2020 року 3 952 громадянина України в Криму постраждали від порушення їхніх майнових прав. 

Раніше адвокат Микола Кіккас розповів, куди громадяни можуть скаржитись, якщо окупаційна влада відбирає землю в Криму. Також українські правозахисники представили алгоритм дій для потерпілих внаслідок виконання де-факто владою Криму указу №201. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter