Убивство журналіста Вадима Комарова: у справі досі немає підозрюваних

Дата: 03 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У справі про вбивство черкаського журналіста Вадима Комарова, яке сталося 2019 року, досі немає підозрюваних.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління (ГСУ) Національної поліції України Сергій Пантелеєв під час громадських слухань з питань безпеки журналістів.

Джерело: radiosvoboda.org

За його словами, оперативні заходи у справі тривають. Вже допитані 1693 свідки, проведені сім оглядів місць подій, низка обшуків, 25 судових експертиз. У слідства є три версії мотивів вчинення злочину, кримінальне провадження кваліфікується як “умисне вбивство”, уточнив він. 

Про відсутність підозрюваних у справі рік тому говорив речник Нацполіції Андрій Шевченко. Тоді він назвав убивство Комарова “одним з найвагоміших викликів для правоохоронної системи щодо злочинів проти журналістів”.

Нагадаємо, Вадима Комарова жорстоко побили 4 травня минулого року невідомі. За словами медиків, журналісту завдали ударів молотком по голові та пошкодили фактично третину головного мозку. За півтора місяця після нападу Комаров, не прийшовши до тями, помер.

Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, проте згодом перекваліфікувала справу за статтями 15 та 115 (замах на умисне вбивство). Слідчі відпрацьовували три версії вбивства Комарова – професійна діяльність, раптова сварка з невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів.

Після смерті журналіста поліція оприлюднила фоторобот імовірного нападника на Вадима Комарова, а згодом встановила особу, яка може бути причетною до вбивства.

Відомо, що смерть Комарова стала першим за попередні три роки вбивством журналіста в Україні

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter