Поліція досі не має підозрюваних у вбивстві журналіста Комарова

Дата: 17 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Розслідування вбивства черкаського журналіста Вадима Комарова досі триває, однак поліція дотепер не встановила підозрюваних у цій справі. 

Про це заявив речник Нацполіції Андрій Шевченко, повідомляє Укрінформ. 

Шевченко наголосив, що вбивство Комарова є одним з найвагоміших викликів для правоохоронної системи щодо злочинів проти журналістів.

“Не розкрито, на жаль, поки що вбивства журналіста Вадима Комарова в місті Черкаси 4 травня 2019 року… На цей час підозрюваних немає і затриманих немає, слідство триває”,  – сказав він. 

Водночас в.о. начальника відділу Головного слідчого управління Нацполіції України Дмитро Кравченко повідомив, що правоохоронці проводять велику кількість слідчих дій у межах розслідування. 

“Злочини проти журналістів необхідно розслідувати, не всі вони розкриваються. Наприклад, убивство журналіста Комарова наразі залишається нерозкритим. Там проведено великий обсяг роботи, наразі триває велика кількість негласних слідчих та розшукових дій”, – наголосив Кравченко.

Нагадаємо, Вадима Комарова жорстоко побили 4 травня минулого року невідомі. За словами медиків, журналісту завдали ударів молотком по голові та пошкодили фактично третину головного мозку. За півтора місяця після нападу Комаров, не прийшовши до тями, помер.

Поліція спочатку відкрила кримінальне провадження за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”, проте згодом перекваліфікувала справу за статтями 15 та 115 (замах на умисне вбивство). Слідчі відпрацьовували три версії вбивства Комарова – професійна діяльність, раптова сварка з невстановленою особою та вбивство з корисливих мотивів.

Після смерті журналіста поліція оприлюднила фоторобот імовірного нападника на Вадима Комарова, а згодом встановила особу, яка може бути причетною до вбивства. 

Відомо, що смерть Комарова стала першим за останні три роки вбивством журналіста в Україні

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter