У Вищому адмінсуді вважають незаконним звільнення судді Калініченко, яка переслідувала “майданівців”

Дата: 08 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) визнав суддю, що переслідувала активістів Євромайдану, невинуватою, а її звільнення незаконним.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав адвокат Автомайдану Роман Маселко.

“ВАСУ скасував рішення ВРЮ про внесення подання на звільнення судді Голосіївського районного суду Калініченко Ларису Степанівну за винесення нею незаконних рішень про взяття під варту активістів Майдану і позбавлення прав автомайданівців”, – написав Роман Маселко.

“Ми просили залучити Сергія Хаджинова третьою стороною, але нам відмовили. Судді вважають, що ця справа жодним чином не стосується інтересів Сергія. Право на справедливий суд, а також відстоювання власної гідності та ідеалів Майдану – це не ті права та інтереси, які на думку ВАСУ мають захищатись судом”, – додав адвокат.

Він зауважив, що 12 липня ВСУ буде “переглядати низку рішень з таких справ (судді Марцинкерич, Сіромашенко, Швачач, Васільєв, Чала)” і від цих рішень залежатиме, якою буде практика звільнення “суддів Майдану”.

Раніше повідомлялось, що 24 лютого президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Голосіївського райсуду Києва Лариси Калініченко через порушення присяги.

Раніше Роман Маселко повідомляв, що у 2014 році 16 силовиків спецпідрозділу МВС “Беркут”, які були причетні до розстрілів на Майдані, втекли за межі України, зокрема, через витік інформації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter