У справі Майдану присяжними обрали колишніх працівників МВС

Дата: 15 Червня 2015
A+ A- Підписатися

У справі проти екс-співробітників “Беркуту” Сергія Зінченка й Павла Аброськіна, яких звинувачують у вбивстві 39 активістів Євромайдану, присяжними обрано колишніх правоохоронців.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Українські новини“, головуючий у колегії суддів Сергій Дячук повідомив, що наступне судове засідання відбудеться 6 липня об 11:30 у Святошинському райсуді Києва.

На сьогоднішньому засіданні суд обрав 4 із 5 присяжних.

Зокрема, присяжними обрано колишніх співробітників МВС:

– пенсіонер Анатолій Горобця, який до 2005 року працював у МВС інспектором дізнання, капітана міліції;

– Ярослава Сушкевича, який до 2008 року працював дільничним у Святошинському районі, отримав ножове поранення під час виконання службових обов’язків і був змушений звільнитися з органів внутрішніх справ, майора міліції.

Сторона потерпілих обурена великою кількістю екс-працівників міліції серед присяжних, тому заявила їм відвід через сумнів у їхній неупередженості. Адвокати звинувачуваних також заявляли відвід усім присяжним через нібито порушення процедури при їх призначенні Київрадою. Суд усі ці відводи відхилив, але прийняв відвід ще одному екс-працівнику МВС – Віктору Висоцькому, який працював до 2007 року в управлінні внутрішньої безпеки київської міліції начальником відділу дільничних і експертом-криміналістом.

Таким чином, обрано лише 4 присяжних. Суд оголосив перерву, щоб секретар суду викликав до суду інших присяжних зі списку.

Нагадаємо, у березні-квітні 2014 року правоохоронці затримали, а суд арештував екс-працівників “Беркуту” Сергія Зінченка, Павла Аброськіна та їхнього командира Дмитра Садовника за підозрою в розстрілі активістів на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року під час протестів на Майдані. У жовтні 2014 року екс-командир спецроти “Беркуту” Садовник, відпущений судом під домашній арешт, утік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter