У Сімферополі провели обшук у будинку активістки Українського культурного центру

Дата: 29 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

У Сімферополі в будинку активістки Українського культурного центру Ольги Павленко закінчився обшук.

Про це у Facebook повідомив активіст Михайло Батрак.

Знайомі активістки пов’язали обшук зі зливом інформації про роботу УКЦ проросійському сайту “Русская Весна”.

“Обшуку вона чекала вже кілька тижнів, після того як на початку серпня про її позиції та діяльність в УКЦ написали на цьому сайті. Їй телефонували з невідомих номерів. Не погрожували, а швидше чинили психологічний тиск”, – розповів її знайомий.

Також одною з причин обшуку кримські активісти називають нібито зв’язок Павленко та членів її родини з “Правим сектором”.

За словами Батрака, у найближчий час силовики викличуть активістку для дачі свідчень до слідчого комітету. 

Нагадаємо, що у квітні цього року активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову і Ольгу Павленко викликав “на бесіду” старший помічник російського прокурора Сімферополя Олексій Пучков. Співробітника прокуратури цікавила робота Центру і випуск газети “Кримський терен”. Активістки скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких.

Український культурний центр Криму не є політичною організацією. Він створений активістами з метою збереження і популяризації на півострові української культури. При цьому на учасників Центру чинять тиск: викликають на допити і “бесіди” до правоохоронних органів, попереджають про неприпустимість екстремізму. Одному з лідерів Українського культурного центру в Криму Леоніду Кузьміну 2017 року після погроз і тиску з боку силовиків довелося виїхати з півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter