У Сімферополі активісти оголосили голодування через знесення мечеті

Дата: 05 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

У сімферопольському мікрорайоні “Стрілецька” активісти “галявини протесту” оголосили масове голодування “проти свавілля кримської влади”.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Активісти зажадали зустрічі своїх делегатів із президентом Росії Володимиром Путіним, щоб “сказати йому, що відбувається”. Першим про голодування оголосив один із організаторів протесту Фазил Ібраїмов, який стурбований тим, що звернення до Путіна не потрапляють за призначенням, а передаються місцевій кримській владі. Щоб “не бути голослівним”, він й оголосив безстрокове голодування. Він уточнив, що збирається голодувати до тих пір, поки президент Росії не прийме й не вислухає активістів.

“Якщо нас не прийме президент – це теж відповідь. В такому разі ми будемо знати, на чиєму він боці. І що це робиться з його відома”, – сказав Ібраїмов.

Раніше повідомлялося, що активісти місцевої “галявини протесту” провели мітинг, на якому закликали російського президента Володимира Путіна “захистити від зносу будинки й мечеть”.

6 грудня після спроби виступити на громадських слуханнях із приводу будівництва на околиці Сімферополя житлового масиву “Кримська троянда”, російські силовики прийшли до 62-річного Фазиля Ібраїмова з обшуком. Вони шукали в його будинку ісламську літературу й документи, пов’язані з учасниками “поляни протесту”.

У серпні 2017 року російська влада провела громадські слухання щодо “Кримської троянди”. Тоді Фазил Ібраїмов висловитися не зміг – його вивели із зали. Коли за нього заступилися соратники, виникла бійка. Фазила Ібраїмова заарештували на п’ять діб “за непокору законним вимогам поліції”, а слухання визнали такими, що відбулися.

На місці “галявини протесту” “Стрілецька” готуються будувати новий район на дев’ять тисяч осіб під назвою “Кримська троянда”. Крім житлових будинків, тут планують звести школи, дитячі садки, спортивні комплекси й магазини. Зараз тут живуть переважно репатріанти.

Як повідомлялося раніше, у Криму розпочали нібито реставрацію Ханського палацу в Бахчисараї. Експерти побоюються, що це може знищити пам’ятку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter