У Сенцова проблеми з нирками та печінкою – сестра

Дата: 03 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

У політв’язня Олега Сенцова, який на початку жовтня припинив голодування, залишаються проблеми з нирками і печінкою.

Про це в коментарі “Інтерфаксу-Україна” 1 грудня повідомила сестра українського режисера Наталія Каплан.

“Олег поступово вибирається з голодування. Він до кінця ще не зміцнів. Відомо, що в нього залишаються проблеми з нирками і печінкою, і поки що немає ніяких прогнозів, чи зможуть вони відновитися”, – повідомила вона.

Каплан також повідомила, що планує відвідати церемонію вручення премії Сахарова разом з адвокатом Дмитром Дінзе, що відбудеться 12 грудня у Страсбурзі (Франція).

Як повідомлялося раніше, Європарламент домагатиметься від Росії дозволу на відвідування незаконно ув’язненого українського режисера Олега Сенцова для делегації з числа євродепутатів.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий у травні 2014 року. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за нібито підготування терактів в окупованому Криму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримує Росія. Політв’язень заявив про припинення голодування із 6 жовтня 2018 року через погрози початку його примусового годування.

25 жовтня Сенцов став лауреатом премії Сахарова Європейського парламенту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter