У Росії внесли в чорний список сайт Gay.ru

Дата: 02 Квітня 2018
A+ A- Підписатися

Роскомнагляд вніс до реєстру заборонених сайтів один з найстаріших ЛГБТ-ресурсів в Росії – портал Gay.ru, що працює з 1997 року.

Про це йдеться на Facebook-сторінці “Російської ЛГБТ-мережі”.

Сайт додали в чорний список на підставі рішення Алтайського районного суду Хакасії. У ньому сказано, що на Gay.ru у вільному доступі розміщена інформація для невизначеного кола осіб, що “пропагує нетрадиційні сексуальні стосунки”. На думку суду, її поширення “чинить негативний вплив на моральний, духовний, психічний і фізичний розвиток, здоров’я і життя неповнолітніх і применшує цінність сімейних стосунків”.

Поки доступ до Gay.ru не обмежений, але від адміністрації вимагають видалити заборонену інформацію. В редакції відзначають, що сайт призначений для осіб старших, ніж 18 років, і містить відповідну позначку, а користувачам пропонують готуватися до блокування.

У Росії з 2013 року діє заборона на “пропаганду гомосексуалізму” серед неповнолітніх. Якщо при цьому використовується інтернет, то покарання передбачає накладення адміністративного штрафу. Організації також можуть закрити на термін до 90 діб.

Як повідомлялося раніше, угруповання “ЛНР” заборонило поширення серед неповнолітніх інформації про ЛГБТКІ-спільноту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter