У Росії суд у справі політв’язня Костенка прийняв до розгляду касаційну скаргу

Дата: 04 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

У Росії Північно-Кавказький військовий суд прийняв до розгляду касаційну скаргу адвоката Сотникова по справі українського політв’язня Олександра Костенка.

Про це на сторінці у Фейсбук повідомив його адвокат Дмитро Сотников.

“Північно-Кавказький окружний військовий суд прийняв до розгляду в Президії мою касаційну скаргу на постанову Кримського гарнізонного військового суду про повернення апеляційної скарги по Справі Костенко проти ФСБ через її образливий характер”, – пише Сотников.

Як відомо, Костенко перебуває в колонії загального режиму ГІК-5 м. Кірово-Чепецьк. Йому загрожує втрата руки. 5 лютого 2015 року в Криму під час затримання Олександру Костенку зламали руку співробітники “Кримського УФСБ”. У порушенні кримінальної справи на співробітників було відмовлено. Пізніше хвору руку використовували як засіб катування та тиску.

Суд в окупованому Криму призначив Костенку чотири роки та два місяці тюремного ув’язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час “масових безпорядків” у Києві він заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу “Беркут”. Активіста також звинувачують у несанкціонованому зберіганні вдома нарізного ствола.

Костенко не визнав своєї провини. Наприкінці лютого 2016 року президія підконтрольного Росії Верховного суду Криму розглянула касаційну скаргу захисту Костенка і винесла рішення – “залишити судові акти без зміни, призначити шляхом поглинання більш суворого менш суворим покаранням 3 роки 6 місяців позбавлення волі”.

19 серпня суд відмовив у пом’якшенні вироку Костенку, який потребує термінової операції щодо заміни ліктьового суглобу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter