У пораненого українського моряка Ейдера не підтвердили гепатиту – адвокатка

Дата: 13 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

У захопленого біля берегів Криму українського моряка Андрія Ейдера, який перебуває в СІЗО Москви, не підтвердилися підозри на зараження гепатитом.

Про це повідомила його адвокатка Олександра Маркова у Facebook.

“Сьогодні в “Лефортові” вдалося зустрітися з підзахисним, українським військовополоненим Ейдером Андрієм, нехай навіть всього на 20 хвилин. Звісно, всіх хвилювало питання про повторні аналізи Андрія. На щастя, за словами лікаря, гепатит не підтвердився”, – повідомила адвокатка.

Раніше адвокат Микола Полозов заявляв, що Андрія Ейдера могли заразити гепатитом у СІЗО “Матроська тиша” в Москві.

19-річний Андрій Ейдер був поранений разом із Василем Сорокою та Андрієм Артеменком, коли російські військові відкрили вогонь по катеру “Бердянськ”.

25 листопада російські прикордонники в Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх і екіпажі. Підконтрольні Кремлю суди в Криму арештували 24 моряків на два місяці. Зараз вони перебувають у Москві. Українська влада визнає їх військовополоненими, як це визначає міжнародне право.

Країни Заходу засудили дії Росії. В Євросоюзі закликали до “стриманості і деескалації”, а генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ оприлюднив заяву з вимогою до Росії звільнити військовополонених і захоплені кораблі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter