У Петербурзі затримали учасників пікетів на підтримку Сенцова

Дата: 27 Вересня 2018
A+ A- Підписатися

У російському Санкт-Петербурзі затримали шістьох учасників одиничних пікетів на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який 137 днів голодує в російській колонії, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Усіх затриманих 26 вересня доправили до поліцейського відділку. Активісти назвали затримання незаконними. Пікет усе ж відбувся, всього в ньому взяли участь 12 активістів, які змінювали один одного. Учасники акції вимагали здійснити обмін в’язнями між Росією і Україною.

Організаторка пікетів, активістка петербурзького демократичного руху “Солідарність” Ольга Смирнова нагадала про долю 70 українців зі списку Сенцова, за звільнення яких він голодує.

За даними Смирнової, це переважно цивільні особи, засуджені в Росії за сфабрикованими звинуваченнями. Ольга Смирнова висловила занепокоєння і через російських громадян, які перебувають в українських в’язницях: на її думку, їх не хочуть бачити в Росії як учасників невизнаної війни.

Український режисер Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років за звинуваченням у підготуванні терактів в анексованому Криму. Свою провину він не визнає. 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити з російських в’язниць усіх українських політв’язнів. Він неодноразово заявляв, що буде тримати голодування “до кінця”.

З вимогою негайно звільнити Сенцова останніми місяцями виступили понад 100 діячів світової культури, правозахисники і лідери країн Заходу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter