У Криму силовики шукають організаторів одиночних пікетів

Дата: 18 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

У анексованому Криму російські силовики викликають на так зване опитування активістів, які вийшли 14 жовтня на одиночні пікети. Мета бесід – з’ясувати у активістів, хто був організатором акцій.

Про це Крим.Реалії повідомив активіст Заїр Смедляєв.

“Фактично у всіх районах, де проводилися затримання, запрошують на “опитування”. Це Джанкой, Совєтський, Нижньогірський, Ленінський райони. Вони хочуть з’ясувати, хто організатор одиночних пікетів. Як мені відомо, багато посилаються на 51 статтю (Конституції Росії – КР) і відмовляються говорити. Може, хтось і дає свідчення”, – сказав Смедляєв.

18 жовтня стало відомо, що в кримському селищі Нижньогірське російські силовики викликали на “опитування” чотирьох місцевих жителів у зв’язку з проведенням 14 жовтня одиночних пікетів на півострові. 

Як відомо, 14 жовтня на всій території включеного Росією Криму на одиночні пікети проти репресій силовиків щодо кримських татар, мусульман вийшло понад 100 осіб.

Адвокат і правозахисник Еміль Курбедінов повідомив, що затриманих в анексованому Криму людей, які вийшли на одиночні пікети проти свавілля російських силовиків в анексованому Криму, відвозять на приватних автомобілях без розпізнавальних знаків поліції.

Публічних коментарів з цього приводу російських силовиків не було.

Після анексії Криму на території півострова почастішали випадки зникнення людей, переважно з-поміж кримських татар. При цьому в підконтрольному Росії Слідкомі Криму стверджують, що “масових зникнень кримських татар на півострові немає”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter