У Криму хочуть на 20 років посадити активіста Майдану Коломійця

Дата: 31 Березня 2016
A+ A- Підписатися

У Сімферополі триває суд у справі активіста Майдану Андрія Коломійця. Його звинувачують у замаху на двох колишніх співробітників “Беркуту” під час протестів у столиці.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група. 

Андрій Коломієць

Йому інкримінують кілька статей КК РФ: ст. 105 КК РФ – вбивство двох і більше осіб (незавершене), ст. 228 – зберігання наркотичних засобів, ст. 30 – замах на злочин.

В цілому, Андрію Коломійцю може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

На судовому засіданні адвокат вказав суду на застосування тортур проти Коломійця після затримання, а також вказав на факти, які свідчать про фальсифікації в цій справі.

Свідок з боку захисту також вказувала на те, що у Коломійця були сліди тортур на тілі.

“У потерпілих (колишні співробітники “Беркута” Козляков М.В., Гавриленко А.В. – ред.) визнана шкода у вигляді фізичного болю. У них навіть не зафіксовані тілесні ушкодження. У той же час Андрію Коломійцю інкримінують замах на заподіяння смерті, але достовірно встановлена ​​тільки біль”, – повідомив Кримської правозахисній групі адвокат обвинуваченого.

Наступне засідання у цій справі призначене на 8 квітня.

Нагадаємо, Андрій Коломієць – громадянин України, житель Київської області, 1993 року народження.

15 травня 2015 року з порушенням процесуальних норм РФ він був заарештований в Кабардино-Балкарії. З 13 серпня 2015 року він перебуває у СІЗО Сімферополя. Раніше Андрій Коломієць повідомляв Кримської правозахисній групі, що до нього застосовувалися тортури на Північному Кавказі відразу поле затримання. Зокрема, за його словами, це було зроблено також для того, щоб вибити з нього свідчення проти Олександра Костенка. Костенко також був звинувачений у нападі на співробітника “Беркуту” під час протестів на Майдані. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter