У Сімферополі активіста Українського культурного центру відпустили після допиту і обшуку

Дата: 12 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Затриманого вранці спецслужбами активіста Українського культурного центру у Сімферополі Андрія Виноградова та його дружину Наталію після допиту і обшуку відпустили додому.

Про це повідомив засновник УКЦ Леонід Кузьмін.

“Андрій Виноградов відпущений!!! Та вже дома. Кримінальних справ немає”, – написав Кузьмін у Фейсбуці.

Як відомо, активіста Українського культурного центру Андрія Виноградова сьогодні вранці затримали і повезли на допит співробітники ФСБ.

Пізніше член УКЦ Альона Попова повідомила, що також була затримана дружина Виноградова Наталія, а в квартирі Виноградових був проведений обшук.

“Ми, члени Українського культурного центру в Криму, дуже стурбовані затриманням нашого активіста Андрія Виноградова та його дружини Наталії, а також обшуком в їх квартирі. Зараз невідомо, в чому їх звинувачують та складно прогнозувати подальший розвиток подій. Знаємо Андрія як людину, для якої дуже близька українська культура та мова. Але впевненні, що це не може бути підставою для переслідування”, – написала Попова.

Нагадаємо, Український культурний центр в Криму створили після російської анексії півострова. Це громадська організація, мета якої – зберегти мову і культуру українського народу. Політичних завдань засновники центру перед собою не ставлять.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter