У комісії з відбору антикорупційних прокурорів замінять представників Шокіна

Дата: 13 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

Заміна частини квоти ГПУ в комісії з відбору антикорупційних прокурорів зробить роботу більш ефективною.

Як повідомляє Ліга.net, про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

На сьогодні досягнуто рішення, і воно підтримано Єврокомісією, щодо заміни частини квоти Генеральної прокуратури“, – сказав він.

За словами Клімкіна, європейські чиновники впевнені, що це сприятиме ефективній роботі комісії. Він також зазначив, що ведуться переговори з Європейським управлінням по боротьбі з шахрайством з приводу співпраці та надання допомоги майбутній антикорупційній прокуратурі.

Нагадаємо, для обрання членів комісії існують квоти від ГПУ та Верховної Ради. Правозахисники зазначали, що генпрокурор Віктор Шокін делегував в комісію з формування спеціалізованої антикорупційної прокуратури Юрія Севрука, Юрія Грищенка, Романа Балиту та Миколу Садового, які за часів режиму Віктора Януковича працювали на високих посадах в органах прокуратури. При цьому Юрій Севрук був призначений замість гендиректора Європейського управління по боротьбі з шахрайством Джованні Кесслера, якого рекомендував Євросоюз.

Після того, як Міністерство закордонних справ оприлюднило вимогу щодо заміни членів комісії, генпрокурор у листі до голови МЗС Павла Клімкіна зазначив, що вбачає у таких діях МЗС “ознаки кримінального правопорушення, спрямованого на підрив авторитету органів державної влади“. Реакцією на цей лист став пікет під будівлею Генпрокуратури, куди громадські активісти приїхали з машиною швидкої допомоги та принесли Шокіну гамівну сорочку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter