У київському кафе “Купідон” напали на лекцію про трансгедерів

Дата: 10 Липня 2017
A+ A- Підписатися

У неділю, 9 липня, на спікера і учасників відкритої лекції на тему “Трансгендер / Transgender” в рамках Sex Education Week, яка проходила в кнайп-клубі “Купідон”, напала група молодих людей в масках.

Про це повідомляють організатори лекції на своїй сторінці в Фейсбук.

“Близько 7 години вечора в приміщення кнайп-клубу “Купідон” увірвалися 10 чоловік в масках, з газовими балонами і токсичними чорнилами. З образливими вигуками вони закидали учасників чорнилами, після чого атакували присутніх за допомогою газових балонів”, – пишуть організатори.

Згідно з повідомленням, нападників вдалося виштовхнути з приміщення. Один з організаторів продовжив переслідувати невідомих і наздогнав групу з трьох осіб на станції метро “Хрещатик”, де втрутилася поліція і допомогла зробити затримання.

Організатори також повідомляють, що нападники при затриманні чинили опір співробітникам поліції. Під час обшуку у них виявили маски, два газових балони та ніж.

 

Фото затриманих. Організатори просять повідомляти, якщо комусь відомі їхні імена

Затриманих підтримувала група людей, які перешкоджали поліцейському автомобілю при спробі доставити нападників до відділку. Ці люди погрожували організатору і намагалися заблокувати автомобіль.

У відділенні Шевченківського РУ ГУ МВС України на Прорізній, 12 до затриманих приїхав адвокат і два народних депутата теперішнього і минулого скликань.

В результаті нападників відпустили.

“Протоколу їх затримання ми не бачили, причину, з якої їх відпустили, не знаємо. Депутат Вознюк погрожував організатору при спробі його сфотографувати. Біля відділення поліції нападники продовжували провокації і погрожували організаторам”, – говориться в повідомленні.

У коментарі “Українській правді.Життя” депутат заперечив свою присутність у відділенні.

Вчора і позавчора я був у Яремче, забирав своїх дітей з дитячого табору, тому фізично мене не могло там бути. Можливо, прізвище переплутали“, – сказав нардеп.

Поліція взяла показання у потерпілих і свідків. Один з організаторів був доставлений в лікарню.

Правоохоронці також повідомили “УП.Київ”, що на місці був присутній колишній нардеп від ВО “Свобода” Андрій Мохник. 

Однак він жодних пояснень не надавав, у події не втручався.

Водночас, користувачка Фейсбук Suzanne Lysenko у коментарях зауважує, що один з юнаків на фото брав участь також у нападі на Марш солідарності жінок 8 березня та на акцію проти насильства в університеті Києво-Могилянська академія.

А фотограф, заступник голови галереї “Карась” Олександр Заклецький повідомив, що цей же молодик дуже схожий на учасника групи осіб, яка приходила із погрозами на одну з виставок у галереї 9 червня цього року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter