У Києві “свободівці” зірвали презентацію книги “Звідки пішла російська земля”

Дата: 08 Липня 2016
A+ A- Підписатися

У Києві була зірвана презентація книги українського історика, академіка НАН України Петра Толочка “Звідки пішла російська земля”.

Як повідомили “Інтерфакс-Україна” у прес-службі Національної поліції, правоохоронці дадуть правову кваліфікацію подій, які призвели до зриву презентації.

За інформацією київської поліції, в четвер до них надійшов дзвінок від депутата Київської міськради, колишнього народного депутата Ігоря Мірошниченка, який нібито довідався про презентацію цієї книги зі ЗМІ та побачив у цій події складу злочину.

З метою недопущення проведення заходу, Мірошниченко викликав поліцію.

На місце спочатку приїхали патрульні, а потім оперативна група.

У столичній поліції повідомили, що відомості належним чином зареєстровані в Журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень Подільського управління поліції Нацполіції.

Раніше Громадське радіо повідомило, що 7 липня близько 50 активістів ВО “Свобода” увірвалися в будівлю представництва Росспівробітництва в Києві і зірвали презентацію книги українського історика Толочка “Звідки пішла російська земля”, яка, на їхню думку, є антиукраїнською.

Активісти “Свободи” прорвалися в будівлю Росспівробітництва, зайняли залу для презентації, взяли екземпляри книг, замалювали табличку Росспівробітництва балончиком, зірвали банер і герб РФ.

Лейтенант Подільського відділу поліції Інна Вашкеба, яка приїхала на місце події, повідомила, що книгу Петра Толочка вивчать експерти на присутність у ній українофобії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter