У Києві поліція врятувала з рабства 15-річну дівчину

Дата: 19 Липня 2017
A+ A- Підписатися

Київські патрульні врятували 15-річну дівчинку, яку троє дорослих протягом шести днів утримували в секс-рабстві. 

Про це  на сторінці у мережі Facebook повідомляє прес-служба Патрульній поліції України.

Дівчинку утримували в квартирі на вулиці Миколи Закревського. Вона кидала з вікна на 8 поверсі записки з проханням допомогти і викликати патруль.

Інспектори патрульної поліції негайно піднялись на 8 поверх. Дитина з вказаної квартири могла говорити з патрульними лише крізь двері, адже не могла їх відчинити. Дівчинка розповіла:

“Мені неповних 16 років, я з Житомирської області. 13 липня приїхала до Києва працювати нянею — оголошення знайшла в одній із соцмереж. Тут мене зустріли 2 жінок, привели до цієї квартири. Згодом сюди прийшов ще якийсь чоловік. Вони втрьох били мене, примушували пити алкоголь, тягали за волосся й залякували. Щовечора возили до чоловіків та примушували займатись проституцією. Відібрали всі речі. Змусили по телефону брехати матері, що я знайшла роботу і в мене все гаразд”, — йдеться в повідомленні.

Дитину передали слідчо-оперативній групі.

Поліція згодом затримала підозрюваних. Тривають слідчі дії. 

Раніше експертка ОБСЄ розповіла, як в Україні торгують органами. Керівниця програми ОБСЄ “Людська безпека” Тетяна Руденко вважає, що в Україні бракує наказів для співпраці між міністерствами з чітким алгоритмом дій для службовців у протидії торгівлі людьми.

У липні минулого року результати моніторингу виконання Плану дій Нацстратегії з прав людини показали, що Мінсоцполітики недостатньо реабілітує жертв торгівлі людьми.

За даними GfK Ukraine, серед українських дітей 13–17 років, що належать до вразливих груп, 40% готові погодитись хоча б на одну пропозицію, що може призвести до втягування в торгівлю людьми.

Раніше повідомлялось, що у Чернігівській області 21 людина (7 жінок і 14 чоловіків) постраждала від торгівлі людьми у 2016 році.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter