У Києві батьків двох учнів оштрафували за булінг однолітка

Дата: 03 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Оболонський суд міста Києва оштрафував батьків двох підлітків, які цькували свого однокласника.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва. 

До правоохоронців звернулися батьки хлопця, якого принижували в школі. 

“Вони повідомили, що двоє однокласників знущаються з їхнього сина: принизливо жартують, ображають, вчиняють бійки та псують шкільні речі. Через це хлопчик категорично відмовлявся ходити в школу”, – розповіли поліцейські. 

Після повідомлення правоохоронці відвідали школу, в якій навчаються діти, і провели розмову з учасниками конфлікту та їхніми однокласниками. Вони встановили, що знущання тривали протягом чотирьох місяців. У підсумку поліцейські склали два адміністративні протоколи на батьків винуватців.

Згодом суд притягнув до адміністративної відповідальності за статтею щодо булінгу батьків неповнолітніх кривдників і призначив їм штраф у розмірі 850 гривень.

Як відомо, у грудні минулого року 226 народних депутатів Верховної Ради проголосували за доповнення статті 173 КУпАП поняттям “булінг”. Цькування неповнолітнього відтепер карається штрафом від 50 (850 грн) до 100 (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Така ж поведінка, вчинена групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, карається штрафом від 1700 до 3400 грн або громадськими роботами від 40 до 60 годин. За булінг, скоєний малолітніми або неповнолітніми особами віком від 14 до 16 років, відповідають батьки кривдника, які сплачуватимуть штраф у розмірі від 850 до 1700 грн.

Також новий документ передбачає стягнення штрафу з особи, яка не повідомила правоохоронців про булінг, у розмірі 850–1700 грн. Проте адміністративну відповідальність учителів за приховування випадків булінгу закон не передбачає.

Відтоді в Україні активно почали притягати до відповідальності кривдників: уперше за цькування в країні покарали в Борисполі, де школярка виклала інтимні фото однолітки в Instagram. Також на сьогодні є щонайменше одне рішення суду щодо притягнення до відповідальності за булінг учителя. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter