У Казахстані заарештували редактора останньої незалежної газети

Дата: 14 Лютого 2017
A+ A- Підписатися

У Казахстані влада заарештувала редактора останньої незалежної газети “Трибуна” Жанболата Мамая.

Про це йдеться в заяві міжнародної правозахисної організації Freedom House, переданій Центру інформації про права людини

“Жанболат Мамай був заарештований 10 лютого за звинуваченням у використанні своєї посади в газеті “Трибуна” для відмивання грошей, які нібито привласнив із БТА Банку Мухтар Аблязов, олігарх, що розшукується Росією і Казахстаном за звинуваченням в розкраданні мільярдів доларів. “Трибуна” є одним з останніх видань в Казахстані, які не отримують державного фінансування”, – повідомляє організація.

“Арешт Жанболата Мамая є спробою затулити рота останній незалежній газеті країни”, – говорить Роберт Герман, віце-президент з міжнародних програм.

“Уряд систематично придушував інакодумство, в тому числі – практично всі незалежні засоби масової інформації”, – йдеться у заяві.

Як відомо, згідно з дослідженнями Freedom House, Казахстан оцінюється як невільна країна у доповіді “Свобода преси – 2016”, невільна – у доповіді “Свобода в мережі – 2016”, і має оцінку рівня демократії 6,61 балів за шкалою від 1 до 7, де 7 – найгірший можливий бал, у доповіді “Країни перехідного періоду – 2016”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter