У ярославльській колонії в Росії засуджених змушують відмовитись від свідчень про тортури

Дата: 25 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Співробітники колонії № 1 російського Ярославля пропонують засудженим, які розповідають про побиття, відмовитися від своїх свідчень.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на адвокатку фонду “Громадський вердикт” Ірину Бірюкову, яка раніше опублікувала відео катувань у колонії.

“Оперативний співробітник викликає засуджених, які підтвердили факти побиття перевіряючим прокурорам, і відмовляє їх у культурній формі – на “ви”. Іноді присутній старший оперативний співробітник”, – сказала Бірюкова.

Зазначається, що у Федеральній службі виконання покарань поки це не прокоментували.

Як повідомлялося, раніше правозахисники опублікували відео катувань ув’язненого Макарова. На записі 18 співробітників колонії катують скутого наручниками чоловіка.  Згодом Слідком Росії в Ярославській області повідомив, що особи всіх співробітників виправної колонії, які брали участь у побитті ув’язненого, встановлені, а шестеро з них уже затримані.

23 липня стало відомо, що Ірина Бірюкова виїхала з Росії через погрози.

20 липня “Новая газета” опублікувала відео катувань у виправній колонії Ярославської області. Запис отримали адвокати фонду “Громадський вердикт” з реєстратора, який за російськими законами мають носити співробітники Федеральної служби виконання покарань.

На записі зафіксували катування Євгена Макарова, яке відбувалося 29 червня минулого року. За свідченнями ув’язненого, так його “виховували” за неввічливе спілкування зі співробітниками колонії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter