У ЄС закликали негайно звільнити Павла Гриба

Дата: 01 Лютого 2019
A+ A- Підписатися

Речниця Європейської зовнішньополітичної служби Майя Коціянчич закликала Росію негайно звільнити Павла Гриба та забезпечити йому необхідну медичну допомогу.

Про це вона написала у Twitter, прикріпивши до допису заяву ЄС за 10 січня щодо погіршення стану здоров’я Павла Гриба, кримчанина Едема Бекірова та полонених українських моряків, які зазнали поранень під час затримання.

“Дуже тривожна новина про погіршення здоров’я громадянина України Павла Гриба, який затриманий російською владою після викрадення в Білорусі. Ми сподіваємося, що Росія терміново звільнить його і дозволить доступ до належного лікування”, – зазначила Коціянчич.

Нагадаємо, за словами родичів, у Павла Гриба портальна гіпертензія – синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунку, асцитом, печінковою недостатністю.

31 січня його батько Ігор Гриб заявив, що у хлопця виявили початкову стадію цирозу печінки та симптоми хвороби Альцгеймера.

Про надкритичний стан здоров’я Павла Гриба нещодавно повідомляла й українська Омбудсман Людмила Денісова. Наприкінці січня хлопцю вчергове стало погано прямо посеред засідання суду. Медики зробили Грибу укол, але суддя вирішив продовжувати слухання.

Павло Гриб – 20-річний український блогер та син екс-офіцера Держприкордонслужби України. У серпні 2017 року він зник у білоруському Гомелі. Пізніше його знайшли в СІЗО в російському Краснодарі. Російські силовики обвинуватили хлопця в підбурюванні до підриву школи, яке буцімто виявили в його спілкуванні з онлайн-подругою. Йому інкримінують скоєння злочину за статтею про тероризм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter