У Дніпропетровську дітей-переселенців безкоштовно готуватимуть до ЗНО

Дата: 14 Березня 2015
A+ A- Підписатися

У Дніпропетровську розпочались безкоштовні курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання знань для дітей-переселенців із зони АТО.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, сьогодні у Центральній міській бібліотеці почалися заняття з української мови та історії України, які проводять викладачі-волонтери.

Координаторка проекту Надія Вовк говорить, що ці курси виникли на базі безкоштовних курсів з української мови, що діють у Дніпропетровську вже другий рік.

Спершу ми хотіли проводити для майбутніх абітурієнтів лише заняття з української мови. Але так склалось, що до нас почали долучатись волонтери-викладачі інших предметів, і на сьогодні ми вже маємо також заняття з української літератури, історії України, хімії, математики, фізики. У найближчих планах – англійська мова. Наскільки мені відомо, такий проект з підготовки дітей-переселенців до ЗНО поки діє лише у Дніпропетровську“, – зазначила Надія Вовк.

Викладачі сподіваються, що цей проект допоможе дітям-переселенцям надолужити час, втрачений через події на сході України. Вони зазначають, що загальний рівень знань цих дітей не відрізняється від рівня місцевих одинадцятикласників. Викладачі впевнені, що найкраща допомога для дітей з Донбасу – це можливість підготуватися до вступних випробувань та отримати вищу освіту.

Курси триватимуть до початку складання ЗНО. Для дітей розроблено дуже інтенсивні програми, бо часу лишилося небагато.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter