У Криму російські силовики затримали ще двох учасників одиночних пікетів

Дата: 18 Січня 2018
A+ A- Підписатися

У Білогірську російські силовики  затримали двох учасників одиночних пікетів проти репресій щодо кримських татар – Кемала Сеїтьяєва та Гірая Куламетова.

Про це повідомляє у Facebook громадське об’єднання “Кримська солідарність”.

Будинки активістів обшукали сьогодні вранці. За повідомленням “Кримської солідарності”, Кемала Сеїтьяєва хочуть звинуватити в поширенні “екстремістських матеріалів” у соціальних мережах. Наразі його доправили в Білогірський РВВС. Інформації про затримання й обшуки немає на сайтах російських силових структур.

Сеїтьяєв і Куламетов були учасниками серії одиночних пікетів, що проходили 14 жовтня 2017 року. Тоді активісти в різних куточках Криму виступили проти репресій російських силовиків щодо кримських татар, мусульман. Пізніше учасників цих пікетів оштрафували російські суди в анексованому Криму.

Російська влада обвинувачує активістів у порушенні встановленого порядку пікетування. В якості головного доказу сторона обвинувачення розглядає висновок експертного центру МВС у Криму, згідно з яким проведені 14 жовтня одиночні пікети були зв’язані “єдністю мети, задуму і загальною організацією”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter