У Березанській колонії порушують трудові права засуджених

Дата: 29 Травня 2017
A+ A- Підписатися

Під час перевірки Березанської виправної колонії № 95 Генеральна прокуратура виявила, що понад 90 засуджених працюють без договорів. Внаслідок цього підприємство не здійснювало відрахування до соціальних фондів.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

“Встановлено систематичні порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства адміністраціями виправних установ при укладенні строкових трудових договорів із засудженими, залученими до оплачуваної роботи”, – йдеться у повідомленні.

У прес-службі додають, що грубі порушення трудового законодавства виявлено в установах виконання покарань майже усіх областей. Окрім того, виявлені порушення щодо охорони та оплати праці в’язнів.

“Усього за результатами перевірок прокурорами внесено 64 документи прокурорського реагування та розпочато понад 50 кримінальних проваджень за ст. ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю), 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України”, – повідомляє Генпрокуратура.

Інформацію про результати перевірки та вжиті заходи направили до регіональних прокуратур та Міністерства юстиції України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter