У ЗСУ підтримують ідею створення окремого жіночого бойового підрозділу

Дата: 14 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Ідею створення окремого бойового підрозділу, що складався б виключно з жінок, позитивно сприйняли в Збройних силах України.

Про це йдеться у відповіді речника ЗСУ Богдана Сеника на запит hromadske.

Ілюстративне зображення. Фото: інстаграм accidental_moon_genious

“Створення жіночого бойового підрозділу в Збройних силах України та інших військових формуваннях позитивно вплине на розвиток Збройних сил України, забезпечить доступ до посад жінкам та надасть можливість і рівність прав щодо проходження ними військової служби”, – зазначили в ЗСУ.

Відомо, що в лютому 2023 року військова морської піхоти Ярина Чорногуз пропонувала створити розвідувальний, аеророзвідний, саперний, снайперський, мінометний взводи чи артилерійську батарею для військовослужбовиць. У ЗСУ таку пропозицію назвали “прийнятною після проходження ними відповідної фахової підготовки”.

Тоді в коментарях до допису Чорногуз зазначили, що росіяни, дізнавшись про жіночий підрозділ, намагатимуться прорвати їхню оборону. Екснардеп та військовий 72 бригади Ігор Луценко вважає, що саме тому такий підрозділ не може бути штурмовим.

Раніше ZMINA писала, що 2 листопада з’явилася петиція з вимогою забезпечити жінок у ЗСУ необхідними засобами особистої гігієни та військовою формою. Також підписанти просили створити відповідний орган, який працюватиме над гендерними питаннями та створенням належних умов для жінок-військовослужбовиць. За три місяці петиція набрала необхідну кількість голосів, і тепер її має розглянути президент.

Нагадаємо, що громадська організація “Землячки” разом із психологинею Ганною Гавриш та командою кваліфікованих спеціалістів запустили лінію психологічної підтримки для українських захисниць. Отримати допомогу можна безоплатно, індивідуальні консультації відбуваються в онлайн-режимі, тож долучитися можна з окопу та позиції.

Читайте також: Відсутність військової підготовки, “скляна стеля” і необхідність збиратися на війну за власні кошти: з чим стикаються жінки в армії та що робити?

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter