У Зеленського “зависла” низка питань щодо Криму – Чубаров

Дата: 13 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

В Офісі президента України “зависли” питання, що стосуються Криму.

Про це йдеться в заяві Меджлісу кримськотатарського народу, яку опублікував його голова Рефат Чубаров.

Рефат Чубаров

За його словами, в грудні 2019 року Представництво президента України в Автономній Республіці Крим спільно з Меджлісом розробило і надіслало на Банкову проєкт указу “Про співпрацю з Меджлісом кримськотатарського народу”, розгляд якого “триває і донині”.

“Залишаються також нереалізованими попередні узгодженості про подальшу роботу над переданими в Офіс президента України проєктами законів “Про статус кримськотатарського народу”, “Про корінні народи в Україні”, “Про внесення змін до Конституції України в частині розділу Х “Автономна Республіка Крим”. “Зависла” на рівні розгляду низка інших питань, що мають важливе значення для облаштування вимушених переселенців із Криму”, – мовиться в повідомленні.

Офіс президента України не коментував публічно заяву Меджлісу.

Раніше Об’єднання родичів політв’язнів Кремля спільно з родичами бранців Кремля неодноразово протестували під Офісом президента, заявляючи про ігнорування з боку співробітників офісу родичів незаконно утримуваних Росією громадян України. Рідні політв’язнів нарікали, зокрема, на тривале розроблення законопроєкту “Про соціальний та правовий захист осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter