У Зеленського уточнили обставини, за яких пропускатимуть через адмінкордон із Кримом

Дата: 20 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим перерахувало виняткові обставини, за яких громадянам мають дозволяти перетинати адмінкордон з тимчасово окупованим Кримом.

Про це йдеться на сторінці Представництва у мережі Фейсбук. 

У повідомленні вказані такі “критично важливі життєві обставини”:

  • відсутність реєстрації в Криму/на материку, але наявність підтвердження фактичного проживання там;
  • смерть близьких родичів;
  • необхідність термінового лікування і отримання медичних послуг;
  • виїзд з членом сім’ї до Криму/з Криму при різній реєстрації місця проживання, але за наявності потреб гуманітарного характеру для перетину КПВВ хоча б одним із сім’ї;
  • термінова потреба виїхати з Криму через політично мотивоване переслідування окупаційною владою та ін.

“За наявності таких потреб громадянам, які прибули на КПВВ з відповідними документами, Державна прикордонна служба України повинна дозволити перетин адмінкордону”, – йдеться у дописі Представництва.

Крім того, у відомстві рекомендують звертатися за телефоном безкоштовної “гарячої лінії”: 0800502192 або за телефоном (0552) 49-59-39; Skype: ark predstavnictvo, на електрону пошту: zvernennia@ppu.gov.ua або писати на сторінку Представництва в Фейсбук.

Представництво Президента в АРК також звертаємо увагу, що окупаційна влада встановила заборону на в’їзд в Крим для всіх громадян України, які не мають окупаційного “паспорту РФ”.

Нагадаємо, через коронавірус на лінії розмежування на Донбасі припинили пропускати людей. Правозахисники вже почали отримувати численні звернення від переселенців, які виїжджали на непідконтрольні території тимчасово і тепер не можуть повернутися звідти. Рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду уряд ухвалив і щодо окупованого Криму. 

Раніше громадські організації, які займаються захистом прав потерпілих від російської-української війни, звернулися до РНБО та міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Рєзникова. Вони просять їх не запроваджувати повної заборони перетину КПВВ з тимчасово окупованими територіями для громадян України, які не мають “прописки” на підконтрольній українському уряду території.

“Ми вважали і вважаємо, що таке рішення є небезпечним, оскільки воно тягне за собою ризики для життя і здоров’я наших громадян в окупації і суперечить політиці реінтеграції”, – сказано у зверненні правозахисних організацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter