У застосунку “Повітряна тривога” з’явилися техніки психологічної самодопомоги

Дата: 10 Червня 2024
A+ A- Підписатися

До застосунку “Повітряна тривога” додали техніки психологічної самодопомоги від Всеукраїнської програми ментального здоровʼя “Ти як?”, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. Туди входить набір спеціальних вправ та порад, що допомагають стабілізувати емоційний стан під час повітряної тривоги, вибухів чи інших стресових ситуацій.

Про це повідомили в компанії Ajax Systems, яка є розробником застосунку.

Фото: Ajax Systems

“Тепер, коли застосунок оголосить про відбій повітряної тривоги, разом з push-повідомленням приходитиме питання “Ти як?”. Якщо на нього натиснути, відкриється підрозділ “Аптечка психологічної самодопомоги” з порадами для дорослих, дітей і ветеранів. Там будуть вправи, поради, ігри та контакти спеціалістів”, – розповіли розробники.

Нововведення запрацюють поступово на iOS та Android разом з останнім оновленням застосунку. Якщо це не відбулось автоматично, потрібно самостійно оновити застосунок.

“Аптечка психологічної самодопомоги” з психологічними порадами та вправами розміщена в розділі “Корисне”, де користувачі також знайдуть посилання на ігровий симулятор LifesaverSIM, який дає змогу навчитися домедичної допомоги й тактичної медицини.

Уточнимо, застосунок “Повітряна тривога”, розроблений компаніями Ajax Systems та Stfalcon, уже завантажили понад 26 мільйонів разів, 6 мільйонів користувачів ним активно користуються.

Нагадаємо, застосунок “Повітряна тривога”, що сповіщає про небезпеку в конкретному регіоні, запустили 1 березня 2022 року. У ньому не потрібно реєструватися. Він не збирає персональних даних користувачів або даних про геолокацію.

Загалом у застосунку доступні сповіщення про початок та завершення п’яти типів тривог:

  • повітряна тривога;
  • артилерійський обстріл;
  • вуличні бої;
  • хімічна загроза;
  • радіаційна небезпека.

Тож, щоб отримати додаткові функції, потрібно оновити застосунок, а далі вже налаштувати його.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter