У Запорізькій області російські військові викрали 106 людей, частина з них досі в полоні

Дата: 09 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
З 14 березня по 9 квітня 2022 року на Запоріжжі російські окупанти викрали 106 людей, 63 українців досі залишаються в полоні.
 
Про це повідомляє  “Укрінформ” із посиланням на Запорізьку ОВА.
 
Фото: GETTY IMAGES

“Інформація по цивільним особам, які опинились в заручниках військових російської редерації за даними Запорізької ОВА з 14.03.2022 – ранок 09.04.2022. Всього – 106 осіб, із них: продовжують перебувати в заручниках – 63 особи, звільнені – 43 особи“, йдеться у коментарі.

Серед викрадених 21 представник місцевої влади (з них 11 звільнено), журналісти – 2 (з них 1 звільнено).

Серед представників місцевої влади в заручниках продовжують перебувати мер Дніпрорудного – Матвєєв Є.С., голова Мелітопольської райради – Прийма С.М., перший заступник Енергодарського міського голови – Самойдюк І.Г., Молочанська міська голова – Липка І.В., депутат обласної ради – Дудка В.І., Михайлівський селищний голова – Рикун В.М. та інші“, додали в ОВА.

Нагадаємо, за даними  ГО “Євромайдан SOS”, з початку нової російської агресії проти України 24 лютого 2022 року на тимчасово окупованих територіях зникли 215 осіб, з них звільнені 72, четверо людей знайдені мертвими.

Українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA підготувала список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. Список оновлюватиметься.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter