У Запорізькій області окупанти мінують ділянки українців, які відмовилися від російських паспортів — Генштаб ЗСУ

Дата: 18 Червня 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому селі Покровське Запорізької області росіяни мінують приватні  земельні ділянки місцевих жителів, які відмовились від російських паспортів і виїхали на підконтрольну Україні територію.

Про це 18 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. 

Російські протипіхотні міни (ілюстративне фото). Джерело: Національна поліція України

Водночас земельні сільськогосподарські ділянки місцевих колаборантів мінуванню не підлягають, уточнили в повідомленні.

Внаслідок повномасштабного вторгнення Росії Україна стала однією з найбільш замінованих країн у світі. За попередньою оцінкою Світового банку, аби виправити це, треба 37,4 мільярда доларів.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на деокупованій Херсонщині під час виконання польових робіт на російській міні підірвався 36-річний чоловік, його доправили до лікарні.

На Харківщині на території деокупованого села Токарівка Дергачівської громади 52-річний чоловік втратив пальці на нозі, випадково наступивши на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка” у високій траві.

Також у Харківській області внаслідок підриву на невідомій вибухівці загинула жінка, поранення отримали троє дітей та чоловік. Трагедія трапилась 2 червня поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине. 37-річна жінка загинула на місці. Троє дітей, серед яких дві дівчинки 12 й 15 років та 12-річний хлопчик, а також батько отримали поранення, тож їх шпиталізували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter