На Харківщині родина в авто підірвалась на вибухівці: мати загинула, двоє дітей, племінниця та батько-військовий у лікарні

Дата: 02 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Харківщині внаслідок підриву на невідомій вибухівці загинула жінка, а троє дітей та чоловік отримали поранення. 

Про це розповів голова тамтешньої ОВА Олег Синєгубов

Трагедія трапилась 2 червня поблизу сіл Морозова Долина та Леміщине. 

37-річна жінка загинула на місці. Троє дітей, серед яких дві дівчинки 12 й 15 років та 12-річний хлопчик, а також батько отримали поранення, тож їх шпиталізували. 

“Двох дітей відвезли до обласного опікового центру, у них 80% опіків тіла. Старшу дівчинку направили до обласної дитячої лікарні, бо у неї не тяжкі поранення. Чоловіка направили до обласного шпиталю, він військовий, батько двох дітей, приїхав у відпустку. На жаль, мама дітей загинула. Разом зі своїми двома дітьми подружжя везли 12-річну племінницю”, – розповів начальник Слідчого управління нацполіції в області Сергій Болвінов.

Судячи з фото, потерпілі їхали ґрунтовою дорогою. За попередніми даними, вони прямували на цвинтар, щоб прибратися біля могил родичів.

Синєгубов, розповідаючи про випадок, вкотре нагадав, що мінна небезпека на Харківщині є надзвичайно високою. 

“Будьте максимально обережні. Не відвідуйте ліси, поля, лісосмуги, узбіччя доріг, береги водойм тощо. Це може бути смертельно небезпечно. Пересувайтеся виключно по дорогах з твердим покриттям”, – радить посадовець. 

Позначка про міни у полі

Пам’ятайте, якщо ви знайшли підозрілий предмет: 

  • в жодному разі не чіпайте його;
  • негайно повідомте про знахідку підрозділам ДСНС (101) або поліції (102);
  • попередьте перехожих про можливу небезпеку;
  • відійдіть якомога далі від підозрілого предмета;
  • дочекайтеся приїзду спеціалістів та вкажіть місце розташування цього предмета.

Внаслідок повномасштабного вторгнення Росії Україна стала однією з найбільш замінованих країн у світі. За попередньою оцінкою Світового банку, аби виправити це треба 37,4 мільярда доларів.

Нагадаємо, що нещодавно на Миколаївщині двоє чоловіків проігнорували попередження про міни, щоб набрати піску з лиману для будівництва, та потрапили до лікарні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter