У Запоріжжі жінка могла збирати гроші на лікування пораненої росіянами сестри, якої не існує

Дата: 24 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі слідчі повідомили про підозру в шахрайстві місцевій жінці, що могла ошукувати людей за допомогою зборів на допомогу сестрі, якої немає. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

За легендою, сестра підозрюваної отримала поранення внаслідок обстрілу центра міста росіянами 18 жовтня торік. Унаслідок тої атаки двоє людей загинули, троє опинились у лікарні, а ще троє – зникли безвісти. 

“Постраждала моя сестра, молода мама… Вона зараз знаходиться в дуже тяжкому стані у реанімації… вже зробили дві операції та необхідно ще  хірургічне втручання та реабілітація. Наша родина фінансово не була готова до такої біди, весь запас уже “залишився” в лікарні… Кожна “чашка кави” буде великою допомогою”, – йшлось у дописах жінки. 

Слідчим вдалося задокументувати щонайменше 11 епізодів, коли на її заклик відгукувалися небайдужі, але потерпілих продовжують шукати. Щодо сум, якими заволоділа жінка, то в поліції про це не говорять. 

Нині підозрюваній обрали запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань. 

Від початку повномасштабного вторгнення росіян побільшало новин про шахраїв, які ошукують, наприклад, рідних полонених або тих, кому потрібна соціальна допомога. 

Нагадаємо, що на Київщині викрили жінку, яка ошукала на 150 тисяч гривень родину військового, обіцяючи допомогти зі звільненням з російського полону. Інший чоловік в області виманив в односельця гроші на лікування його зниклого на фронті брата, а на Дніпропетровщині дружину загиблого військового ошукали на майже пів мільйона гривень. Підозрювана в цьому жінка видавала себе за побратима загиблого чоловіка потерпілої. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter