У Запоріжжі запрацював евакуаційний шелтер для людей з маломобільних груп населення

Дата: 13 Березня 2024
A+ A- Підписатися

12 березня в Запоріжжі відкрився транзитний прихисток для людей з інвалідністю та представників маломобільних груп населення. Він розрахований на одночасне розміщення 21 людини.

Про це повідомили в благодійному фонді “Схід SOS”, пише 061. 

Фото: Анатолій Куртєв

“Шелтер стане першою зупинкою для евакуйованих. Територія, кімнати, їдальня, душові та вбиральні спроєктовані для комфортного використання людьми на колісних кріслах. Тут працюватимуть психологи, юристи та соціальні працівники фонду, вони допомагатимуть стабілізувати емоційний стан, піклуватимуться про оформлення виплат і відновлення документів.

Крім того, фонд забезпечить людей гарячим харчуванням і гігієнічними наборами. А коли ми знайдемо місце для довготривалого проживання в безпечніших населених пунктах, будемо перевозити їх далі”, – розповіла координаторка з розміщення Валерія Кирпа.

Фото: Анатолій Куртєв

Фонд скерував 1 мільйон гривень на проведення ремонтних робіт і 3 мільйони гривень на закупівлю обладнання.

“Це четвертий транзитний шелтер, яким опікується БФ “Схід SOS”. Ще два знаходяться в Дніпрі та один – у Харкові. Проживання є безоплатним, евакуйовані отримують харчування та необхідний догляд”, – кажуть благодійники.

Фото: Анатолій Куртєв

Нагадаємо, що люди з інвалідністю під час повітряних тривог часто не можуть скористатись укриттями через їхню недоступність – йдеться про наявність сходів, порогів, завузьких дверних отворів. Громадська організація людей з інвалідністю “Fight For Right” облаштувала елементами доступності два укриття в Солом’янському районі Києва – на вулиці Борщагівській та бульварі Вацлава Гавела.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter