У Запоріжжі майже половина укриттів не готові до використання – Малашко

Дата: 23 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

44% укриттів у Запоріжжі не готові до використання, крім того, цивільні не мають доступу до них у цілодобовому режимі.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Юрій Малашко.

Фото: ДСНС

“Ми перевірили 100% укриттів в області. Результати невтішні: 44% споруд не готові до використання та не мають доступу для громадян у режимі 24/7”, – написав очільник області.

Він зазначив, що в регіоні частина керівників підприємств, установ, організацій, які є балансоутримувачами об’єктів фонду захисних споруд, не усвідомлюють відповідальності перед суспільством і не можуть або не хочуть забезпечити доступ громадян до сховищ цілодобово.

“Це є системною проблемою в усіх областях, яка потребує комплексного рішення на рівні держави”, – підкреслив Малашко.

Посадовець повідомив, що ініціював звернення на адресу голови Верховної Ради України щодо невідкладного розгляду в сесійній залі внесення змін до чинного законодавства в частині посилення адміністративної та кримінальної відповідальності до балансоутримувачів фондів захисних споруд.

Нагадаємо, у ніч проти 18 жовтня в період з 1:33 до 1:48 окупанти завдали шістьох ракетних ударів по Запоріжжю. Одна з ракет влучила в житловий будинок у центрі міста. Загинуло п’ятеро людей: їх дістали з-під завалів. Ще п’ятеро людей отримали травми.

Раніше ZMINA повідомляла, що українські урядовці запустили сайт “Залізне укриття”, на якому можна дізнатися про стан захисних споруд у вашому регіоні. Сайт можна переглянути за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter