Кількість загиблих унаслідок російського удару по будинку в Запоріжжі зросла до пʼятьох

Дата: 18 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 18 жовтня в період з 1:33 до 1:48 окупанти завдали шість ракетних ударів по Запоріжжю. Одна з ракет влучила в житловий будинок у центрі міста. Станом на 17:45 відомо, що кількість загиблих збільшилася до пʼятьох: їх дістали з-під завалів. Пошукові роботи тривають.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко

Фото: Національна поліція України

“Кількість жертв нічної терористичної атаки рашистів по Запоріжжю зросла до пʼятьох загиблих. Деблоковано з-під завалів тіла трьох людей, які вважалися зниклими безвісти. Найглибші співчуття рідним та близьким загиблих”, – зазначив він.

До медичних закладів доставили пʼятьох поранених.

Наразі в будинку відключено газо- й електропостачання, бо триває розбір завалів.

Фото: Національна поліція України

“Першочергове зараз – це розбір завалів, друге – це консервація будинку, бо в нас майже прохолодно. Так, 3–4–5 градусів уночі буває. Третє – це розробка проєктно-кошторисної документації і безпосередньо відновлення”, – додав Малашко.

Тим часом речниця ГУ ДСНС України в Запорізькій області Юлія Баришева наголосила, що існує загроза обвалу будинку, в який влучила російська ракета. Зараз, щоб продовжувати розбір завалів, спеціальним краном підтримують навісну конструкцію, тобто частину даху. Це потрібно, щоб убезпечити рятувальників і продовжити рятувально-пошукові роботи.

Раніше “Суспільне” також писало, що внаслідок обстрілу під завалами опинилися 20-річна Діана, наразі її шукають рятувальники. Чоловік Діани загинув, його мати перебуває в реанімації.

Фото з особистої сторінки Діани

Дівчина проживала в будинку разом зі своїм чоловіком Данилом та його батьками. Пара одружилася рік тому.

Крім того, внаслідок цієї ракетної атаки постраждав головний редактор видання “Заборона” Даниил Леховіцер. Журналіст перебував у будинку в центрі міста, у який влучила російська ракета, на третьому поверсі. Після влучання ракети четвертий поверх обвалився, і його заблокувало в зруйнованому будинку. Рятувальники кілька годин намагалися витягнути його з-під завалів. Наразі Леховіцер у безпеці. 

Фото з особистої сторінки Даниила Леховіцера

Нагадаємо, що вранці рятувальники разом із правоохоронцями та волонтерами врятували зі зруйнованого поверху цивільного чоловіка та передали медикам. Ще 50 мешканців будинку евакуювали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter