У Запоріжжі бойовика “ДНР” засудили до 15 років ув’язнення за державну зраду

Дата: 21 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі викрили та засудили стрільця мотострілецької бригади “Республіканська гвардія” так званої “ДНР” до п’ятнадцяти років позбавлення волі за державну зраду.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

Фото Служба безпеки України

Слідчі СБУ встановили, що мешканець Донецької області добровільно долучився до незаконного збройного формування “Республіканська гвардія”. З початку російської агресії він виконував накази керівників військового командування окупаційних військ РФ. Стрілець брав участь у бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ на території Донецької та Запорізької областей.

“Саме на запорізькому напрямку його військова “кар’єра” ганебно закінчилась. У результаті бойового зіткнення, його збройне формування було фактично знищене бійцями ЗСУ, а сам “горе-окупант” 5 днів блукав полями та лісосмугами Запорізького краю та врешті був взятий у полон”, – йдеться у повідомленні ЗОВА.

Суд визнав бойовика винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 260 (участь у не передбаченому законом збройному формуванні) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 8 червня Шевченківський райсуд Києва засудив двох громадян України до 13 років ув’язнення з конфіскацією майна. Вони воювали проти Збройних сил України у складі армії РФ та забезпечували їй протиповітряну оборону біля Каховської ГЕС. 

Якщо ви мешкаєте на окупованих територіях, то ознайомтесь з інструкцією про те, що робити, якщо вас насильно призивають на війну. 

Якщо вам відомо про факти примусового призову в тимчасово окупованому Криму, Представництво президента України АРК просить надсилати цю інформацію у приватні повідомлення його фейсбук-сторінки або на електронну адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter