У ЄС висловилися на підтримку незалежності “UA: Суспільне мовлення”

Дата: 28 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло висловив підтримку незалежному суспільному мовнику в Україні “UA: Суспільне мовлення”.

Про це він сказав 28 квітня під час онлайн-дискусії Інституту масової інформації “Свобода преси. Український контекст”. 

Джерело: rpr.org.ua

Він назвав “позитивним зрушенням” покращення ситуації з фінансуванням Суспільного. Представник ЄС наголосив на життєво важливій ролі, яку може відігравати “незалежний та належно фінансований суспільний мовник як частина сильних демократичних інституцій”.

За словами пана Дюфло, у ЄС вітають прогрес України в плані свободи вираження поглядів та свободи ЗМІ, який сприяв реалізації демократичних реформ та боротьбі з корупцією.

Він нагадав, що Україна втратила одну позицію в рейтингу Світового індексу свободи преси серед 180 країн, перемістившись із 96-го місця у 2020 році на 97-ме. Проте наша країна досі в першій сотні.

“Але набагато важливішим є послаблення олігархічного впливу на медіа, заохочення редакційної незалежності та боротьба з безкарністю злочинів проти журналістів”, – сказав Ремі Дюфло.

Представник Євросоюзу також наголосив на необхідності виконання Україною всіх зобов’язань щодо регулювання вітчизняного медіапростору згідно зі стандартами ЄС.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України 27 квітня обрала головою правління “UA: Суспільне мовлення” Миколу Чернотицького, за нього проголосувало 10 з 15 членів ради.

Останні чотири роки новообраний голова “UA: Суспільне мовлення” обіймав посаду члена правління НСТУ та відповідав за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток у команді чинного керівника компанії Зураба Аласанії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter