У ЄС досі не внесли до санкційних списків конструктора російських БпЛА, а його родина має майно в Європі

Дата: 17 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Родина генерального конструктора російського Дослідно-конструкторського бюро ім. О. С. Яковлєва Олега Демченка володіє нерухомістю у Франції та Великобританії, а також бізнесом у Чехії. Сам він досі не перебуває під санкціями.

Про це повідомляє Trap Agressor.

Зазначається, що зараз Демченко спокійно працює і живе з дружиною в Росії, досі не перебуває під санкціями (крім українських), а його син і внуки купують майно та мають бізнеси в Європі. 

У дослідженні зазначається, що родина російського конструктора має маєток з басейном у Франції. Спочатку його французька нерухомість була записана на паризьку компанію SCI Olara, де власниками були зазначені сам Олег Демченко (Oleg Demchenko), його дружина Лариса Вайцеховська (Larisa Vaitsekhovskaia) та двоє їхніх онуків, Анастасія та Олег. 

9 серпня 2023 року Олег Демченко та його дружина Лариса переписали свої частки в компанії й, відповідно, віллу на внуків – Анастасію та Олега.

Онучка російського інженера Анастасія разом із чоловіком Матвієм Володимировичем Лівшицем проживає в Лондоні. Згідно з виписками з британського реєстру нерухомості, вона придбала її 2021 року за 1,5 млн фунтів (близько 2 млн дол.). Онук також проживає в Лондоні.

Син російського конструктора Віктор з 1999 року є власником чеської компанії Olvy International s.r.o. За даними реєстрів, Olvy International s.r.o. займається ритейлом, але в лютому 2023-го звідти було видалено право на купівлю та перепродаж товарів.

За час свого існування Дослідно-конструкторське бюро ім. О. С. Яковлєва випустило понад 200 типів та модифікацій літальних апаратів, зокрема понад 100 серійних. Демченко в різні часи був генеральним конструктором, директором та членом правління цього підприємства.

У 2017–2018 роках він увійшов до складу Авіаційної колегії при уряді РФ. Бюро Яковлєва входить до складу корпорації “Іркут”, яка за розробками бюро і веде серійне виробництво навчально-бойових літаків Як-130, а також винищувачів Су-30.

Україна неодноразово закликала світ водити санкції проти країни-агресора, щоб придушити її військово-економічну машину та повернути в межі міжнародного права.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні напередодні повідомила, що в травні 2024 року в Україні загинули щонайменше 174 цивільні особи й 690 отримали поранення, що є найвищою місячною кількістю жертв серед цивільного населення, задокументованою місією, з червня 2023 року. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter