У єпархіях УПЦ МП виявили агітаційні листівки об’єднання Медведчука, російські прапори та колишні склади окупантів

Дата: 06 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Правоохоронці завершили контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Рівненській областях. На території церков виявили бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій і російську символіку.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Так, у результаті слідчо-оперативних дій секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань).

Крім того, на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського на Херсонщині виявили колишні склади з майном окупаційних угруповань РФ.

Окупанти облаштували їх за сприяння настоятеля церкви протоієрея Анатолія Корнєва. Він налагодив контакт з керівництвом окупаційної адміністрації й був на прямому зв’язку з представниками ФСБ. Під час звільнення Херсона клірик утік разом зі своїми російськими “кураторами” на лівий берег Дніпра.

У результаті обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межиріцького монастиря на Рівненщині правоохоронці виявили пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук.

А в Дніпропетровській області співробітники СБУ запобігли спробі вивезення прокремлівської літератури з місцевої єпархії. При виїзді з території церкви правоохоронці зупинили автомобіль, з якого вилучили наклад брошур забороненої партії “ОПЗЖ” та інші антиукраїнські матеріали.

Наразі всі докази направили на експертизу. 

Раніше ZMINA писала, що 27 грудня Конституційний Суд визнав відповідним до Конституції закон, який зобовʼязує Українську православну церкву Московського патріархату змінити назву і вказати свою належність до Росії.

Нагадаємо, що згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, дві третини українців вважають, що держава тією чи іншою мірою має втручатися у діяльність УПЦ МП, з них 54% переконані, що цю церкву треба повністю заборонити в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter